Artikeln i ÖstersundsPosten

60 fisketeam drar ut på Storsjön
- årets stora trollingtävling har startat


Förberedelser i hamnen inför starten i årets StorsjöTrolling i Hallen


Det är en mäktig syn när de 60 trollingteamen lämnar Hallen
och styr ut mot Storsjöflaket


Startskottet för årets StorsjöTrolling gick klockan 8 på fredagmorgonen. Det var en mäktig syn att se de 60 trollingteamen från hela Sverige, när de drog på gasen och jagade ut mot Storsjöflaket för att sedan hitta platserna där det nappade. Men trots bra väderförhållanden gick fisket lite trögt.

Som vanlig var det mest öring som fastnade på krokarna men även en och annan kanadaröding. Dagens största öring, 5922gr, hamnade ombord på båten åt Team Simloc från Arjeplog medan Team Extreme från Skövde tog den största kanadarödingen på 3611gr.
Vid invägningen var det 36 team av alla 60 som fått fisk. Totalt under dagen hade 64 fiskar på sammanlagt nästan 145kg lämnat Storsjön.

Efter dagens etapp leder Team Go for it, Frösön, med 211,77 poäng efter att ha fått upp en öring och fyra kanadarödingar. Team Kläppe från Stockholm och Brunflo ligger tvåa med 176,28 poäng. De fick upp fyra öringar vilket även Team Andersson Omberg, Sollefteå, fick och med en poäng på 161,67 ligger de på en tredje plats. Sistnämnda team deltar även i det SM som StorsjöTrollingen är en deltävling i.

Tidigare orter i trolling-SM 2007-2008 har varit Karlshamn och Nynäshamn. I Nynäs fick man olyckligtvis ställa in alla tre tävlingsdagarna då det blåste för mycket. SM-finalen går av stapeln i april 2008. Totalt är det 6 deltävlingar och alla anmälda måste ställa upp i minst tre utav dessa för att kunna strida om den slutgiltiga vinsten.

Men i Hallen avgörs StorsjöTrollingen då slutskottet går 15.00 på lördagen och efter invägningen blir det prisutdelning och auktion på de fiskar som teamen väljer att skänka. Och som vanligt avslutas varje kväll med pub, mat och underhållning nere vid båthamnen i Hallen.


Innan dagens slutskott måste all fångst lämnas över.


Larsa Bergqvist i invägningen visar
upp dagens största fisk

Text & foto: Annette Bergqvist

(Publicerad i ÖstersundsPosten 2007-07-07)

Inga kommentarer: